Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Påskemåltidet på Nørrebro og i ældgamle dage - en tur i kirkekøkkenet

Skærtorsdag: Sognepræst Louise Britze Kijne tager dig med en tur i "kirkekøkkenet" hvor hun laver Nørrebro-udgaven af påskemåltidet: Lam, ukrudtspesto og fladbrød uden gær. Samtidig får du fortællingen om påskemåltidet og påskens historiske baggrund. 

 

Her er opskrifterne. God appetit!

UKRUDTSPESTO

Ingredienser med variationsmuligheder: 

 Ca 50 gram/ tre håndfulde ramsløgsblade (eller en tilsvarende mængde skvalderkål eller rucola)
50 gram nødder (eller godt, tørt brød) 
40 gram parmesan, grana eller anden hård ost 
1 dl god olie – for eksempel dansk, koldpresset rapsolie 
Hvidløg – tilsæt et fed hvis du har brugt andre urter end ramsløg. Ramsløg er ’Nordens hvidløg’ og behøver ikke yderligere tilsætning. 
Salt og friskkværnet peber efter smag.

Fremgangsmåde: 
Det hele blendes og er klar til at blive spist

 

FLADBRØD UDEN GÆR - USYREDE BRØD

Ingredienser: 
250 g. hvedemel 
1 tsk. Salt 
1,5 dl varmt vand 
1 spsk god olie

Fremgangsmåde:
Bland mel og salt. Bland olie og varmt vand, der hældes i dejen mens du rører. Ælt til en fast dej. Lad dejen hvile i 10-15 min. Del dejen i fire og rul ud med kagerulle, så de passer til din stegepande – ca. 1-2 mm tykke. Varm panden godt op og skru så ned for varmen. Bag fladbrødene et ad gangen til de tager farve. 0,5-1,5 minut på hver side.