Skærtorsdag: Sognepræst Louise Britze Kijne tager dig med en tur i "kirkekøkkenet" hvor hun laver Nørrebro-udgaven af påskemåltidet: Lam, ukrudtspesto og fladbrød uden gær. Samtidig får du fortællingen om påskemåltidet og påskens historiske baggrund.
Her er opskrifterne. God appetit!
UKRUDTSPESTO
Ingredienser med variationsmuligheder:
Ca 50 gram/ tre håndfulde ramsløgsblade (eller en tilsvarende mængde skvalderkål eller rucola)
50 gram nødder (eller godt, tørt brød)
40 gram parmesan, grana eller anden hård ost
1 dl god olie – for eksempel dansk, koldpresset rapsolie
Hvidløg – tilsæt et fed hvis du har brugt andre urter end ramsløg. Ramsløg er ’Nordens hvidløg’ og behøver ikke yderligere tilsætning.
Salt og friskkværnet peber efter smag.
Fremgangsmåde:
Det hele blendes og er klar til at blive spist
FLADBRØD UDEN GÆR - USYREDE BRØD
Ingredienser:
250 g. hvedemel
1 tsk. Salt
1,5 dl varmt vand
1 spsk god olie
Fremgangsmåde:
Bland mel og salt. Bland olie og varmt vand, der hældes i dejen mens du rører. Ælt til en fast dej. Lad dejen hvile i 10-15 min. Del dejen i fire og rul ud med kagerulle, så de passer til din stegepande – ca. 1-2 mm tykke. Varm panden godt op og skru så ned for varmen. Bag fladbrødene et ad gangen til de tager farve. 0,5-1,5 minut på hver side.